Give me 55 city break-uri memorabile

5 city break-uri memorabile

Dorul de ducă vă poate lovi ziua în amiaza mare, printr-un simplu scroll pe Instagram.

Chiar și un film bun îți poate declanșa declicul de a fugi câteva zile spre o destinație nouă sau demnă de revizitat. Cert e că impactul unui oraș diferă de la persoană la persoană, în funcție de momentul vizitei, de prietenii de drum sau de starea personală, pur și simplu. Dar ce alegeți voi din lumea largă atunci când căutați un city break memorabil? 5 variante scurte și la obiect de city break:

BEIRUT

Capitala Libanului este una dintre cele mai vibrante destinații: contraste la fiecare pas (de la urme vizibile ale războiului până la cartiere rezidențiale posh), un mix fascinant al religiilor pe străzi (de la musulmani tradiționaliști la ortodocși relaxați și viceversa), terase hipsterești, cocktail-uri incredibil de bune, cel mai bun humus din lume sau cea mai bună înghețată artizanală (celebra Hanna Mitri Ice Cream într-o locație simplă și pitorească), o splendidă promenadă pe malul Mediteranei sau un centru universitar vizitabil. Un oraș care a renăscut din cenușă de nenumărate ori. Iar oamenii te fascinează prin căldură, bunătate și poftă de viață cum rar întâlnești. Beirut, protect your magic! 

VILNIUS

Vilnius a fost una dintre cele mai surprinzătoare destinații din ultimii ani. Pentru că atunci când nu ai așteptări, bucuriile sclipesc la fiecare colț de stradă. Un melanj de sovietic cu spirit nordic în cea mai elegantă formulă posibilă, o arhitectură monumentală, statui impunătoare, curți interioare unde se pot naște fotografii emoționante, porții generoase de mâncare, street-art la fiecare pas, un cartier evreiesc a cărui istorie e pusă în valoare într-o manieră imersivă, terase cochete, oameni care petrec în stradă la ceas de seară sau autobuze comuniste. Un amestec de provincial și modern într-o veritabilă bijuterie baltică!

COPENHAGA

Copenhaga vizitată în timpul verii, când vă puteți bucura de 20 de ore de lumină, vă cucerește instant! Nesfârșite piste de biciclete, precum și nenumărate parcări, fără zgomote inutile de fond (claxoanele parcă nici nu există în vocabularul urban), clădiri de blocuri de o eleganță rară, culori vii în arhitectură, canale pe care le poți străbate cu barca, cartiere înconjurate de ape, bărci pe post de locuință, locul unde regalitatea respiră prin fiecare centimetru al centrului vechi, trecători eleganți, rooftop-uri de unde vă puteți bucura de apusuri magice, construcții futuriste care se integrează perfect în peisaj. Copenhaga e doza elementară de nordic, îmbrăcată într-o mare de verdeață. 

TEL AVIV

Perfect pentru vizitat în lunile noastre de toamnă-iarnă mohorâtă! Soarele e infinit mai blând în acele luni, plimbările pe malul mării vor fi un răsfăț suprem, iar picioarele goale se vor relaxa din plin în nisip. Tel Aviv-ul îți dă senzația de vacanță nelimitată. Aerul mediteranean este minunat. O vizită prin Carmel Market va fi o explozie de culoare, gust și parfum de delicatese locale.

Sucul proaspăt de rodie trebuie încercat la orice colț de stradă, iar piața de vechituri e musai să fie una dintre opriri pentru a scotoci mai bine farmecul local. Dacă sunteți colecționari de vynil-uri, ei bine veți avea foarte multe pauze de răscolit marfa disponibilă. Pentru a savura cât mai bine plaja, terasele la ceas de seară și priveliștea, ideal e să vă cazați cât mai aproape de mare. 

MADRID

Fiesta e la ea acasă, dar într-un stil foarte artsy-posh. Bulevarde impunătoare, clădiri elegante, cozi interminabile la cinematografe și teatre de bulevard sunt elemente de metropolă în adevăratul sens al cuvântului. Cu greu vă veți abține de la tapas-uri la fiecare pas, de la plimbări prin parcurile animate sau de la petrecerile din cluburile de noapte. De la ținute business stilate până la outfit-uri dezinhibate, Madrid-ul e efervescent și colorat în fiecare moment al zilei. Programați-vă vizita pe terasa celebrului hotel Riu pentru un cocktail savurat la apus!

Articole similare