Features5 cântece Bee Gees pe care trebuie să le (re)asculți

5 cântece Bee Gees pe care trebuie să le (re)asculți

Like5 a ales cinci melodii ale grupului britanico-australian pe care să le asculți pe repeat înainte de lansarea filmului produs, între alții, de muzicianul Barry Gibb, care a fondat trupa în 1958 împreună cu frații lui, Barry și Robin.

Un film biografic Bee Gees este în pregătire. Cineastul britanic Ridley Scott, cunoscut pentru lungmetraje ca ”The Martian” și ”Napoleon”, este în cărți pentru a ocupa rolul de regizor. Nu au fost dezvăluite detalii despre acțiune și distribuție, dar producția – la care va participa și Graham King, care a lucrat ca producător la ”Bohemian Rhapsody” – va avea acces la înregistrările trupei psihedelic pop și disco Bee Gees printr-un acord pe care studioul Paramount l-a încheiat cu familia Gibb în 2019.

Ridley Scott, în vârstă de 86 de ani, a finalizat recent filmările pentru o continuare a lungmetrajului ”Gladiator”, cu Paul Mescal și Denzel Washington, care va fi lansat în noiembrie.

În așteptarea filmului biografic despre unul dintre cele mai în vogă grupuri ale anilor 1960, 1970 și 1980, iată câteva cântece de inclus în liste.

TO LOVE SOMEBODY (1967)

”To Love Somebody”, inclus pe albumul ”Bee Gees’ 1st”, a fost primul mare succes al trupei. Este una dintre piesele grupului preluate de mulți artiști, de la Nina Simone la Rod Stewart. Compusă de Robin Gibb, pe când era adolescent, împreună cu Barry Gibb, melodia este dovada unui talent excepțional.

MASSACHUSETTS (1968)

“Massachusetts” a fost scrisă de Barry, Maurice și Robin Gibb, single de pe cel de-al patrulea album de studio, ”Horizontal”, care a ocupat locul întâi în topul britanic, dar și din Noua Zeelandă, Germania, Austria, Belgia, Olanda, Japonia, Suedia și Africa de Sud.

YOU SHOULD BE DANCING (1976)

În 1976, Bee Gees lansa al 14-lea album de studio, ”Children of the World”. Melodia care deschide discul și unul dintre cele mai de succes single-uri ale grupului, ”You Should Be Dancing” este energie pură. Inclusă pe coloana sonoră a ”Saturday Night Fever” (1977), dar și în ”Donnie Brasco” și ”Despicable Me”, este cunoscută astăzi și ca prima melodie de top în care Barry Gibb își folosește falsetto-ul său, devenit marcă înregistrată.

MORE THAN A WOMAN (1977)

“More Than a Woman” a fost scris și înregistrat în Franța, la începutul anului 1977, special pentru coloana sonoră a aceluiași ”Saturday Night Fever”. A devenit un element obișnuit al seturilor live ale grupului până la moartea lui Maurice Gibb, în 2003.

YOU WIN AGAIN (1987)

”You Win Again” a reprezentat marea revenire a trupei în Marea Britanie – a fost primul single clasat pe locul întâi în top în decurs de opt ani. Nu este doar un cântec pop perfect, spun criticii muzicali, ci are și o ușoară urmă din idiosincrasia lor din anii ’60.

Articole similare