Going out5 artiști pentru care să mergi la Electric Castle

5 artiști pentru care să mergi la Electric Castle

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle are loc între 17 și 21 iulie 2024 la Bonțida, iar până pe 24 aprilie poți achiziționa bilete la preț redus.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale anului, Electric Castle este festivalul care surprinde anual prin calibrul line-up-ului, petrecerile memorabile, instalațiile și performance-urile de neratat! Electric Castle cucerește Bonțida și împrejurimile Castelului Bánffy, creează o lume în sine de unde cu greu se lasă dus orice festivalier pasionat. De la Main Stage, locul dedicat concertelor numelor sonore din line-up, până la Hangar, alternativa perfectă pentru revelații muzicale și descoperirea unor trupe aflate la început de drum care îți vor da universul peste cap. Pe cele 11 scene de la Electric Castle te bucuri de atmosferă de petrecere, chill out, momente live inedite, muzică acustică – toate într-un cadru de poveste. Line-up-ul ediției aniversare Electric Castle este oficial, iar noi îți lăsăm mai jos lista artiștilor de neratat în acest an:

MASSIVE ATTACK

Stilul trip-hop inconfundabil al celor de la Massive Attack a generat un sunet aproape hipnotic printr-un amestec de intens, senzual și întunecat pe ritmuri dub. Prin albumele lor revoluționare Massive Atack au creat tendințe și au influențat puternic artiștii anilor ’90. Single-urile irezistibile de pe albumul “Mezzanine” (1998) – “Teardrop”, “Angel”, “Inertia Creep” – au generat un succes fulminant și au reprezentat un moment emblematic al carierei lor. În 2018, la aniversarea a 20 de ani de la lansare, discul de vinil “Mezzanine” a fost codificat în ADN sintetic – o premieră la acest capitol: codificarea a fost compactată în 920.000 de fire de AND și turnată în 5000 de mărgele mici de sticlă și în aerosoli. Activiști convinși, cu mesaje pacifiste pe conturile lor de social media (#NoToWar sau #CeaseFireInGaza) Massive Attack sunt la al 4-lea concert din România, iar Electric Castle este scena care se potrivește de minune muzicii lor! 

QUEENS OF THE STONE AGE

Pentru prima oară în România, trupa americană Queens of the Stone Age provine din underground-ul rock al anilor ’90 și a devenit una dintre cele mai importante trupe heavy rock ale secolului XXI. Numele oficial a fost decis de trupă după complicațiile legate de prima denumire – Gamma Ray – și amenințările de dat în judecată ale trupei germane intitulate identic. Au ales Queens în loc de Kings în numele lor pentru a nu părea prea “macho”. Acordurile grave ale chitarelor, elementele psihedelice sunt doar câteva dintre caracteristicile muzicii Queens of the Stone Age. Iubitorii de rock nu trebuie să rateze concertul de la Electric Castle al trupei avangardiste aflată în permanentă căutare a unor nuanțe și texturi sonore noi. 

BRING ME THE HORIZON

Electric Castle stârnește adrenalina prin includerea în line-up a celei mai furtunoase trupe rock ale momentului: Bring Me the Horizon. Aflați în plin turneu pe teritoriul Australiei, artiștii vor continua concertele pe teritoriul Europei la începutul verii. Trupa britanică are la activ o serie de nominalizări BRIT Awards și Grammy. După ce au amânat lansarea noului album, zilele trecute au lansat un scurt teaser video: “E timpul pentru o nouă eră!”. Lansarea NeX GEn se apropie cu pași repezi iar fanii sunt deja entuziasmați. 

CHASE & STATUS

Indiferent de nivelul decibelilor produs de trupele rock din line-up, la concertul Chase & Status te vei dezlănțui la maximum! Pe site-ul oficial al trupei figurează deja data concertului: 20 iulie. Constanta simplă a muzicii lor a fost întotdeauna cultura britanică rave. Cei 2 membri ai trupei au descoperit mișcarea underground la începutul anilor ’90, crescând în Londra, amestecându-se printre diferitele culturi din jur. Ceva diferit se năștea din amestecul oamenilor și sunetelor, combinate cu o mișcare furioasă împotriva instituțiilor. Stilul jungle promovat de radio-urile pirat, care nu suna deloc precum Capital FM, cu distorsiunile și versurile furioase, au deschis noi orizonturi pentru ceea ce sunt, astăzi, Chase & Status!

KENYA GRACE

La Electric Castle o vei descoperi pe Kenya Grace care a stârnit furori cu piesa “Strangers”, o melodie drum’n’bass folosită deja în peste 1.4 milioane de reels-uri. La lansare, a intrat direct în top 20, a scos-o pe Doja Cat de pe primele locuri și l-a depășit pe Drake. La doar 25 de ani, Kenya Grace face istorie: e a 2-a artistă solo (după Kate Bush) care revendică o astfel de poziție de top cu o piesă produsă (în dormitorul ei) și interpretată de ea. Cu un sound euforic, Kenya Grace și-a dorit să sune cât mai eteric prin suprapunerea sintetizatoarelor, a vocilor înalte și a reverberațiilor – toate acestea fiind efectul discuțiilor de pe aplicațiile de dating: “simt că este atât de ușor să te descotorosești de oameni. Trist, dar adevărat!” declară artista. Kenya Grace – un must-see la Electric Castle!

Photo CreditElectric Castle

Articole similare