Exclusiv5 artiști pentru care merită să dai “play”, recomandați de Tobi Ibitoye

5 artiști pentru care merită să dai “play”, recomandați de Tobi Ibitoye

Pasionat de muzică încă din copilărie, într-o familie în care exista o tradiție a studiului viorii prin intermediul mamei sale, nigerianul Tobi Ibitoye s-a mutat în România pe când avea 15 ani.

Afinitatea pentru muzică s-a transformat în profesie odată cu lansarea prin intermediul concursului național “Vocea României” din 2015. Un an mai târziu era listat de revista Forbes drept unul dintre cei mai influenți tineri sub 30 de ani. Plin de viață și cu o voce incredibilă, de curând și-a lansat albumul de debut “Fear to Freedom”. Albumul include și piesa “Baby come back”, featuring Feli. Anul acesta, Tobi a acceptat provocarea lui Răzvan Mazilu de a face parte din distribuția musicalului “The Full Monty”. Tobi Ibitoye recomandă 5 tineri artiști promițători, într-un material exclusiv pentru Like5.ro: “Am adunat aici oameni de care sunt apropiat și pe care îi admir din tot sufletul.”

EVA NICOLESCU

Minunea în care cred: Eva Nicolescu, 15 ani. Un talent în devenire, solistă și, de curând, compozitoare, Eva a apărut pe scenă acum 2 ani în cadrul concursului “Românii au talent”. Am compus cu ea câteva melodii minunate. Cred cu tărie că reprezintă viitorul României pe scena internațională. 

CIREȘAN

Vlad Cireșan, cunoscut sub numele de Cireșan, este, în opinia mea, definiția unui artist complet. Are o notă indescriptibilă și o ciudățenie atât de atrăgătoare pe care le îmbracă atât de frumos în muzică. Din punctul meu de vedere, “he’s the real deal”! Este poate cel mai dinamic compozitor întâlnit în ultimii 8 ani. Stăpânește minunat atât limba română cât și engleza în creațiile sale.

Sunt un mare admirator al lui pentru cât de umil și cu picioarele pe pământ este. Vocea lui atât de specială amestecă tonuri de Michael Jackson și Justin Timberlake. Muzica lui vorbește de la sine. Un tip grozav! Sunt aproape îndrăgostit de el, dar mă limitez să spun că “îl iubesc”! P.S. Cireșan este și producător. 

INDRA

Anda Dimitriu, cunoscută pentru numele ei de scenă, “Indra”, îmi este prietenă apropiată și a avut un rol esențial în formarea mea ca solist și compozitor. Are un talent imens în compoziție, aduce o perspectivă specială fiecărei melodii și este o maestră a emoțiilor transmise. S-a numărat printre finaliștii “Vocea României” (2014), iar timbrul ei are o feminitate ușor de digerat. Este artist independent și are 33 de ani. 

LAUR DRĂGAN

Pe Laur Drăgan l-am cunoscut în timpul pregătirilor pentru “The Full Monty” și ne-am legat instant. Am avut o presimțire legată de el încă de când l-am întâlnit și, în doar 3 luni, ne-am împrietenit. Chitara lui mă acompaniază la concertele mele acustice, călătorim împreună și avem conversații fascinante. Dincolo de asta, este un actor impecabil de la care am învățat enorm și are o voce extrem, extrem de diferită.

E foarte multă feminitate în vocea lui dar maniera în care o echilibrează cu testosteronul este de-a dreptul impresionantă. Cântă și la chitară bass și este și producător. Nu a avut până acum un proiect cu numele lui ca headliner, sper să reușească asta cât de curând. Între timp, vă las un link cu fosta lui trupă. Cântă alături de trupa Domnul Goe, iar în timpul liber este comediant. 

CRISTINA LUPU

Cristina Lupu este probabil cea mai delicată frumusețe feminină, one woman show, pe care am întâlnit-o în România. Cu o voce de înger și degete create pentru un chitarist veritabil, își ademenește ascultătorii. Este tânără și energică, nostimă și introspectivă, un talent cu adevărat special. Ne-am întâlnit în 2015 pe platourile  “Vocea României” și sunt un mare fan al ei încă de atunci. O artistă cu adevărat independentă, compozitoare ca nimeni alta. 

Articole similare