Features5 artiste din comunitatea LGBTQ+ 

5 artiste din comunitatea LGBTQ+ 

Luna iunie marchează sărbătoarea Pride, iar Like5.ro a ales 5 artiste queer

Luna Pride sărbătorește la nivel mondial diversitatea, cultura și drepturile comunității LGBTQ+. Paradele colorate pe ritmuri de dans, festivalurile și petrecerile sunt printre principalele elemente completate de evenimente punctuale care susțin comunitatea queer, recunoașterea și egalitatea ei. Iunie este luna Pride întrucât marchează momentul mișcării de eliberare a homosexualilor – revolta de la Stonewall din Statele Unite ale Americii, din iunie 1969. Prima paradă Pride a avut loc în 1970, la 11 iunie 1999 Bill Clinton o numea Gay and Lesbian Pride Month, iar în 2009, Barack Obama o proclama Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Pride Month. 

Like5.ro a ales 5 personalități care îmbrățișează spiritul stilul de viață queer:

ARIANA DEBOSE 

Ariana DeBose a scris istorie la Premiile Academiei Americane de Film din 2022 când a devenit prima persoană queer afro-latină câștigătoare de Oscar pentru rolul secundar din “West Side Story” (regia Steven Spielberg). Rolul i-a adus inclusiv un premiu BAFTA și un Golden Globe. În același an, Ariana DeBose era inclusă în topul Time a celor 100 de oameni influenți din întreaga lume. Cum era de așteptat, recunoașterea Hollywoodului a propulsat-o și au urmat o serie de apariții în serialul “Westworld”, în producția Disney “Wish” sau “Argylle”. Așa cum mărturisea în discursul de la Oscar, arta i-a dat forța de a continua. DeBose a debutat în 2009 în sezonul “So You Think You Can Dance”, iar din 2011 a cucerit Broadway-ul cu “Bring It On: The Musical”. În 2018 a fost nominalizată la Tony Awards pentru rolul din “The Donna Summer Musical”. “Pentru oricine și-a pus la îndoială identitatea sau a trăit în zonele gri, există, într-adevăr, un loc pentru noi” a declarat Ariana DeBose. 

BELLA RAMSEY

După debutul său percutant din “Game of Thrones”, Bella Ramsey s-a dovedit o forță în serialul original HBO “The Last of Us” unde l-a avut partener pe Pedro Pascal. Interviurile din preajma lansării serialului au fost un moment perfect pentru Ramsey să accentueze importanța prezentării relațiilor queer în sinceritatea și simplitatea lor, să povestească despre bandajele purtate sub costume la filmări, să discute deschis despre fluiditatea ei și să precizeze un detaliu important: “în ceea ce privește pronumele, chiar nu îmi pasă deloc”. Fără îndoială “The Last of Us” este un capitol esențial în cariera lui Bella Ramsey: “e important ca oamenii să se simtă reprezentați, iar speranța este că are un impact asupra oamenilor care nu fac parte din comunitate la fel de mult ca și asupra celor care fac parte din ea”. 

EMMA CORRIN

Apariția Dianei în “The Crown” a fost unul dintre cele mai așteptate momente ale serialului, iar interpretarea Emmei Corrin s-a bucurat de aprecierile criticii și ale fanilor, inclusiv Golden Globe, SAG Award, Critics Choice Award. Întruchiparea feminității britanice supreme din “The Crown” a fost urmată de asumarea poziționării lui Corrin în viața de zi cu zi drept non-binară. A crescut într-o familie în care predomina energia masculină: tatăl – om de afaceri, mama – logoped și doi frați mai mici. Nu își propune să se integreze în moda de la Hollywood, însă look-ul de la Met Gala 2022 a fost o sinceră declarație de dragoste a lui Corrin: un palton personalizat și o pălărie inspirată de Evander Berry Wall, socialist newyorkez din anii 1880, cunoscut sub numele de “The King of Dudes”. 

EMMA D’ARCY

Interpretarea feroce și ambițioasă a Rhaenyrei Targaryen din “House of the Dragon” a generat expunere considerabilă Emmei D’Arcy. A interpretat nominalizarea drept cea bună actriță la Golden Globes drept o “ironie frumoasă”. În clipurile de promovare ale primului sezon, a cucerit fanii prin pronunția băuturii preferate “Negroni Sbagliato” combinată cu prosecco. Stilul vestimentar Emma D’Arcy este influențat semnificativ de imaginea lui David Bowie, iar instinctul este să poarte forme rigide și moi. “Hainele sunt o armură. Sunt esențiale pentru cine sunt și mă simt diferit în diferite ținute”. Dovada? Outfit-urile de la evenimentele lansării celui de-al doilea sezon “House of the Dragon”!

MILEY CYRUS 

De-a lungul timpului, Miley Cyrus și-a exprimat foarte aplicat convingerile: “oamenii se îndrăgostesc de oameni, nu de sex, nu de aspect.” Pentru ea, relațiile și parteneriatele generației tinere nu au atât de mult de-a face cu sexualitatea sau genul. Pansexuală prin excelență, Miley Cyrus și-a înțeles mai întâi genul, apoi sexualitatea. “Oh! De aceea nu mă simt heterosexuală și nu mă simt nici gay.” De-a lungul timpului, Miley Cyrus a alternat între relații cu bărbați și femei. Un lucru e cert: “She can buy herself flowers”.

Articole similare