LifestyleSantander – 5 locuri și experiențe în capitala Cantabriei

Santander – 5 locuri și experiențe în capitala Cantabriei

De la plaje la castele și palate, biserici și muzee, oferta este diversă, completată, desigur, de baruri și cluburi.

Santander, capitala regiunii Cantabria, este o destinație potrivită atât pentru un city break, cât și pentru o vacanță în toată regula.

PLAJE

Cu o amplă deschidere la Marea Cantabrică, cu o climă cu influențe oceanice, mai răcoroasă vara, dar blândă, în Santander se întâlnesc unele dintre cele mai generoase și bine întreținute plaje. Cum sunt cele mai multe din Peninsula Iberică.

Atrage atenția în primul rând Playa de los Peligros – cu apă liniștită, ideală pentru înot. Este și prima întâlnită în plimbarea dinspre oraș, pe faleză, apoi prin nisip, până la Peninsula Magdalena.

Santander – 5 locuri și experiențe în capitala Cantabriei - PLAJE

PENINSULA MAGDALENA

Un palat regal donat orașului, un parc-pădure cu numeroase alei, floră și faună diverse, un muzeu ”Omul și marea”, dar și un parc marin cu pinguini, foci și lei de mare sunt câteva dintre atributele peninsulei Magdalena.

Costa Quebrada din care face parte e un teritoriu cu geologie spectaculoasă, de interes științific, unul dintre locurile relevante din lume pentru a înțelege evoluția zonelor de coastă cu faleză. Tot aici au fost studiate pentru prima dată fosilele. Oficial, aspiră la titlul de Geoparc Global UNESCO.

STRĂZILE DIN… SANTANDER

În Santander – al doilea cel mai nordic oraș al Spaniei – trebuie ajuns, la pas, și până în cel mai înalt punct al orașului. O rută potrivită e strada Vista Alegre. La capătul ei, după multe trepte sau cu ajutorul unor platforme rulante, există un punct de observație asupra orașului și portului.

Santander – 5 locuri și experiențe în capitala Cantabriei - STRĂZILE DIN... SANTANDER

PASAJE DE PEÑA sau EL TÚNEL

Pasajul ce face trecerea (mai simplă) dinspre Barrio Pesquero (Cartierul Pescarilor) și gară sau autogară spre centrul orașului poate fi parcurs în mai puțin de 5 minute sau chiar în 20 de minute, în funcție de expoziția care este prezentată de o parte și de alta a arterei de circulație. Vara aceasta, în Pasaje de Peña se desfășura  ”Enfoque Joven” – expoziție de fotografie urbană realizată de tinere talente.

Santander – 5 locuri și experiențe în capitala Cantabriei -PASAJE DE PEÑA sau EL TÚNEL

CAFENELE, BARURI și RESTAURANTE

Prețurile în Santander sunt mai mici decât în cele mai multe dintre localurile bucureștene. Și decât în alte orașe spaniole. De la 1,8 euro un pahar de vin la 2,5 euro, cel mai mare preț întâlnit în decurs de patru zile. Cafeaua costă 1,5 euro, cât despre mâncare – tapas, cu diferite sortimente de pește sau brânzeturi ori carne de porc, au prețuri de la 2,5 euro la 6 euro, în timp ce un fel principal costă de la 12 euro.

Santander – 5 locuri și experiențe în capitala Cantabriei - CAFENELE, BARURI și RESTAURANTE
Photo CreditLike5.ro

Articole similare