EntertainmentPet Shop Boys pe marile ecrane

Pet Shop Boys pe marile ecrane

Concertul “Dreamworld: The Greatest Hits” al legendarilor Pet Shop Boys este programat în cinematografe selectate pe 31 ianuarie și 4 februarie, inclusiv în România.

Grupul Pet Shop Boys a adunat de-a lungul carierei sale de 40 de ani distincții precum BRIT Awards, Ivor Novello și Grammy. Neil Tennant și Chris Lowe sunt cunoscuți drept cel mai de succes și longeviv duo din istoria muzicii britanice. “Dreamworld: The Greatest Hits”, primul turneu care adună cele mai importante piese Pet Shop Boys, rulează două zile în cinematografe selectate din întreaga lume. 

TURNEU MONDIAL 

Anunțat încă din 2020, turneul mondial Pet Shop Boys “Dreamworld: The Greatest Hits” a debutat în cele din urmă în 2022 și continuă inclusiv anul acesta, când celebrul duo aniversează 40 de ani de la înființarea oficială. În 2024, Neil Tennant și Chris Lowe concertează în Spania, Regatul Unit, Olanda, Germania, Cehia și Polonia. Show-ul include hituri precum: “West End Girls”, “Suburbia”, “Opportunities (Let’s Make Lots of Money)”, “Left to My Own Devices”, “Rent”, “Domino Dancing”, “Love Comes Quickly”, “Always on My Mind”, “What Have I Done to Deserve This” și “It’s a Sin”.

“DREAMWORLD” ÎN CINEMATOGRAFE 

Primit cu entuziasm de fani și criticii din întreaga lume, turneul ajunge și pe marile ecrane. Reprezentația Pet Shop Boys de la Royal Arena din Copenhaga din iulie 2023 a fost filmată și, sub regia lui David Barnard (cunoscut de altfel și pentru “Gorillaz: Live in Manchester”, “Distant Sky – Nick Cave & The Bad Seeds Live”), rulează în cinematografe pe 31 ianuarie și 4 februarie. Programul proiecțiilor din România este disponibil aici. Spectacolul antrenant, cu o scenografie fastuoasă și fundaluri vizuale hipnotizante, dar și un public pe măsură, a fost filmat cu 14 camere. Un show de neratat pentru fani, dar nu numai!

ÎNCEPUTURILE PET SHOP BOYS

August 1981, Londra. Vocalistul Tennant (fost redactor Marvel Comics, ulterior jurnalist la revista Smash Hits) îl întâlnea într-un magazin de electronice pe Lowe (tânărul cu studii de arhitectură). Pasiunea comună pentru muzica dance și sintetizatoare i-a ambiționat să își înființeze o trupă. Numele “Pet Shop Boys” s-a născut în onoarea prietenilor care lucrau într-un astfel de loc. Primul lor single, “West End Girls”, a fost lansat de două ori: prima oară, piesa produsă de Bobby “O” Orlando, a avut un succes minor în Statele Unite și abia a fost remarcată în Marea Britanie.

Duo-ul s-a mobilizat și întâlnirea cu producătorul Stephen Hague (inclusiv semnarea cu EMI) a dus la o nouă înregistrare a piesei în 1985, astfel încât cea de-a doua versiune a ajuns în topurile internaționale. Declarat cel mai bun single la BRIT Awards și cel mai bun hit internațional la Ivor Novello Awards, în 2005 a fost premiat drept “Song of The Decade” (1985 – 1994) – de către British Academy of Composers and Songwriters. Fanii îl consideră în continuare drept cel mai bun single britanic. 

HIT-URILE PET SHOP BOYS DIN ANII ‘80

Comentariile culturale încărcate de ironie și melodiile pline de viață în aranjamente electronice uimitoare a impus duo-ul de synth pop drept artiști de succes. “It’s a Sin” a fost pe primul loc în topurile din Marea Britanie în 1987, dar și în alte 10 teritorii și pe locul 9 în Billboard Hot 100 din Statele Unite. Versurile pornite din experiența lui Tennant la școala catolică punctează sentimentele de rușine și vinovăție. Mesajul piesei a inspirat inclusiv producția mini seriei originale “It’s a Sin” (2021, regia Russell T. Davies), care detaliază povestea unui grup de tineri homosexuali în timpul epidemiei de SIDA din anii ’80 din Londra.

Un alt single ajuns în topurile mondiale e “Always on My Mind” (1987), într-o versiune synth pop, desigur. A fost prezentat pentru prima oară în cadrul unei emisiuni speciale ce comemora aniversarea morții lui Elvis Presley, în interpretarea căruia a fost primul cover al piesei ajuns în topuri de specialitate. Reacțiile excelente față de versiunea Pet Shop Boys i-a motivat să îl lanseze ca single și să fie astfel timp de 4 săptămâni pe locul 1 în Marea Britanie, în perioada Crăciunului. 
Compusă inițial pentru Madonna, “Heart” (1988) a rămas în portofoliul Pet Shop Boys, ocupând locul 1 în UK Singles Chart timp de 3 săptămâni. 

LONGEVITATEA PET SHOP BOYS

Presiunea pieței muzicale i-a făcut pe longevivii Pet Shop Boys să își recunoască admirația pentru “mentalitatea sângeroasă a oamenilor care ar face orice pentru un hit”. “Noi am renunțat la asta acum mai bine de 10 ani”, declara Neil Tennant. 
Pet Shop Boys a vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume, iar piesele lor de succes au fost preluate de-a lungul timpului, au fost reînviate în lumea pop, au fost promovate în emisiuni populare. 

Articole similare