Going outMuzici de neratat în luna iulie la București

Muzici de neratat în luna iulie la București

Aniversări, ateliere de măiestrie instrumentală și reveniri oportune.

Vița de Vie și Alternosfera marchează în iulie un sfert de secol de la lansarea unui album-fenomen, respectiv de la începutul activității, bateristul australian Steve Wright susține un workshop în cadrul EUROPAfest, iar Thievery Corporation și Placebo sunt prezențe oricând binevenite pe scena bucureșteană. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

Like5 oferă detalii despre unele dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale lunii iulie.

VIȚA DE VIE, 25 DE ANI DE FENOMENTAL

Trupa Vița de Vie marchează 25 de ani de la lansarea albumului ”Fenomental”, înregistrat, mixat si masterizat în Essen (Germania).

În 6 iulie, grupul înființat în 1996, va sărbători la Arenele Romane cu un show în care albumul va fi cântat integral.

STEVE WRIGHT, WORKSHOP LA EUROPAFEST

EUROPAfest are loc anul acesta între 5 și 14 iulie, cu evenimente în diverse spații din București. Unul dintre ele este un masterclass (la care pot participa și profesioniști și amatori de muzică) susținut de bateristul australian Steve Wright – care timp de 30 de ani a interpretat jazz, big band, blues, funk, teatru muzical si orchestra – la Palatul Regal.

”Jazz Drumming Tehniques For Backing Vocalists” e programat în 8 iulie, la ora 16:00, în Sala Auditorium.

ALTERNOSFERA, A 25-A ANIVERSARE

Alternosfera împlinește 25 de ani de activitate și ocazia aduce trupa la Arenele Romane pentru un conccert în 11 iulie.

Trupa a promis și ceva surprize în cel mai mare show anual al său. În deschidere vor cânta Domino și Cosmos în Buzunar.

THIEVERY CORPORATION

Duo-ul american Thievery Corporation cântă în 16 iulie tot la Arenele Romane. Combinând bossa nova, jazz, electro și dub, grupul a lansat până în prezent zece materiale de studio, care au intrat în topuri din țări precum Statele Unite, Noua Zeelandă, Mare Britanie, Germania și Franța.

PLACEBO

Placebo, prezență regulată pe scenele românești, revine în București, în 30 iulie, la Arenele Romane. Bazele grupului au fost puse de Brian Molko și Stefan Olsdal în 1994, la Londra, nucleul trupei fiind neschimbat în prezent. Trupa a lansat opt materiale de studio, certificate cu zece discuri de platina și 28 de discuri de aur, care au ajuns în topurile din întreaga lume.

În cei 30 de ani de activitate, muzicienii au colaborat cu artisti importanți ai scenei muzicale internaționale, precum David Bowie, Michael Stipe și Alison Mosshart, și au devenit, la rândul lor, sursă de inspirație pentru alte trupe.

Photo CreditVița de Vie

Articole similare