Lifestyle5 experiențe culinare cu flavor internațional

5 experiențe culinare cu flavor internațional

De fiecare dată când îți propui să iei masa în oraș, sfârșești prin a ajunge în aceleași locuri.

Bucureștiul e plin de opțiuni, unele dintre ele de-a dreptul surprinzătoare, când vine vorba despre gusturi și combinații. Dacă intenționezi să explorezi paleta meniurilor, go international, dar în locuri cu specific tradițional, nu în cele care îți oferă un meniu ultra-variat. Am pregătit o selecție din care să te inspiri:

INDIAN STYLE

Picant și intens, stilul indian merită tot focusul papilelor gustative. Karishma e locul unde poți încerca multiplele combinații de sosuri pentru orezul simplu, cu chimen sau varianta cu legume și șofran.

O explozie de culoare va ateriza pe masă: de la starterele vegetariene (papadams sau chips-urile de linte, Masala Papad – bruschete indiene, Hara Bhara Kebab – chifteluțe din legume cu un mix de condimente indiene, Paneer Tikka – brânza marinată în iaurt) până la celebrele sosuri, preparate cu pui sau miel (Chicken Madras în sos acrișor, Korma – sos cremos de caju, fistic, alune și smântână, Kalimirch – sosul de piper și condimente indiene). Tikka Masala rămâne în top, oriunde ai degusta specialități indiene. Pentru un festiv ca la carte, cereți celebrele lipii Tandoori Roti (simple), Naan, Butter Naan sau Garlic Naan!

Restaurant Karishma – adresă Str. Iancu Căpitanu nr. 36, Sector 2, București

CUBANEZ STYLE

Povestea unicului restaurant cu specific cubanez din București, “La Negra”, a debutat din dorul de casă al lui Biu Marquetti. Originară din Havana, Biu a adunat în jurul ei o mână de oameni de nădejde, pasionați de spiritul Americii Latine, de spiritul jovial și pofta de viață a acelei părți de lume. Serile de la restaurant sunt antrenante, Biu transformă locul într-un adevărat ring de dans! T

rebuie să încerci empanadas (varianta vegetariană sau carne), tostones rellenos (cuiburi din banană verde umplute cu jambon și carne de vită), yuca cu sos chimicurri (specific cubanez) și, bineînțeles, supa cubaneză. Deserturile vor declanșa o nebunie a gusturilor: jugo de limon (sorbetul de lămâie) și helado de coco (înghețata cu fulgi de cocos servită în nucă). Pe când o seară cubaneză pentru voi? 

Restaurant La Negra – adresă Str. Traian nr. 238, Sector 2, București

MEXICAN STYLE

Cel mai colorat restaurant e cu siguranță cel cu specific mexican! Celebrul proverb “Mi casa es su casa” tronează în restaurant și întărește ideea ospitalității și a carismei latino-americane. La “El Torito” e tot timpul aglomerat, lucru ce confirmă faptul că meniul este excelent! Start-ul serii trebuie să fie o Margarita tradițională, un icon “El Torito”. Dacă v-ați adunat o gașcă mai mare, trebuie să mergeți pe varianta la carafă.

Evitați astfel să chemați chelnerul de mai multe ori. Tacos, enchiladas, quesadillas, burritos sau facitas (în variante cu legume, pește sau carne) sunt printre cele mai cerute preparate. Nici de la tortillas nu vă veți abține, dar clar trebuie să încercați tortas de papas (chifteluțele tradiționale de cartofi) sau pico de gallo (salsa de roșii, ceapă, coriandru, jalapenos). Mai mult, dacă urmăriți cu atenție contul de Instagram, vă veți programa o cină în compania energicilor Mariachi Monterrey care vă vor da o poftă teribilă de dans!

Restaurant ‘El Torito” – adresă Str. Iancu Căpitanu nr. 30, Sector 2, București / Str. Apolodor nr. 3, Sector 5, București

GEORGIAN STYLE

Cine s-ar fi gândit că bucătăria georgiană este un spectacol? Taverna Georgia, proaspăt deschisă în București, propune un meniu generos care vă deschide un nou nivel al gusturilor: de la rulourile de vinete cu pastă de nuci, la hincali (colțunași mari cu porc, vită, miel sau brânză), lobio cu nuci (o fasole scăzută) până la Haciapuri Adjarian (un tip special de pizza georgiană într-o traducere cât mai elocventă), pkhali asortate (cu spanac, fasole, sfeclă) – pastă de întins pe pâine sau sosurile de corcodușe, roșii și ardei sau roșii, busuioc și coriandru.

Salata de legume cu cașul de capră , ceapă roșie, frunze de tarhon și pesto din ierburi este o nebunie pe care trebuie să împărțiți cu cei de la masă. E în spiritul georgian ca mâncarea să fie împărtășită cu restul comesenilor. Așadar, testați cât mai multe feluri odată ajunși în tavernă!

Taverna Georgia – adresă Str. Silvestru nr. 3, Sector 3, București

SRI LANKA STYLE

Surpriza serie de recomandări se încheie cu una dintre revelațiile Oborului. Fără a fi un loc cu pretenții, ci mai degrabă un alt loc pitoresc pe partea laterala stângă a Halei Obor, cu acces din zona celebrilor mici, Mathara Bath Kade își primește clienții zilnic între 9:00 și 22:00. Locul are un farmec special, iar mâncarea este incredibilă.

Poți comanda orez în diverse combinații (cu legume, pui, ouă, porc, vită, fructe de mare), short eats sau plăcinte, kottu sau franjuri de roti (azimă subțire). Există o varietate de verdețuri acrișoare cu cocos, curry tocănițe acrișoare, zemoase, picante. Prețurile sunt super decente, între 20 și 35 RON porția de orez în diverse combinații, iar deserturile și plăcintele sărate între 3 și 7 lei. Trebuie să încercați acest hidden gem exotic din inima Oborului!

Mathara Bath Kade – adresă Str. Ziduri Moși nr. 4, Sector 2, București

Articole similare