Give me 5Mădălina Stoica: 5 lucruri învățate în 2023

Mădălina Stoica: 5 lucruri învățate în 2023

Absolventă de actorie, Mădălina Stoica și-a cultivat pasiunea pentru scrierea dramatică.

De la adrenalina scenei și a platoului de filmare, se refugiază în scris prin personajele cărora le dă viață. În 2021, în cadrul “Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică”, proiect marca Reactor, a dezvoltat spectacolul “Ale mele” ce a avut premiera la Cluj. Visează să treacă de granițele actoriei și ale dramaturgiei, să își valorifice latura artistică, să învețe leadership, să lucreze în echipă prin punerea în aplicare a ideilor sale și ale colegilor ei de generație. După aparițiile sale în “Mia își ratează răzbunarea”, “Blue Moon”, “Taximetriști”, Mădălina se pregătește pentru lansarea “Klaus și Barroso” (16 ianuarie), în distribuția căruia se regăsește. Cum se vede 2023 la final, într-un material special pentru Like5.ro:

SUNT INVINCIBILĂ

Recent mi-am luat permisul de conducere, lucru pe care mă chinui să-l fac de 7 ani. Am picat de două ori și a rămas eșecul vieții mele. Acum conduc pe străzi fără pedalele din dreapta care să intervină în caz de pericole, iar asta e înfricoșător. Am făcut și primul accident (ușor). Ok, poate „invincibilă” e mult spus, dar mi-am reconfirmat perseverența.

VREAU SĂ FAC BANI

Când eram mică spuneam că eu pot să iubesc pe oricine, chiar și pe cei care au mulți bani și o mașină scumpă (roșie, decapotabilă) – cu alte cuvinte, cea mai joasă speță de om. Să fii bogat era o însușire negativă, ceva ce transforma un om bun în cineva meschin și rău. Sau așa se vorbea în cercurile cu mai puțini bani. Așa că, să adaug “bine financiar” pe lista rezoluțiilor m-a făcut să-mi pun mai multe întrebări decât era cazul. Sunt bine acum, mi-a trecut. 

FĂ MEREU LUCRURI NOI, CARE SĂ TE MENȚINĂ (ȘI) UCENIC

Pentru “Klaus & Barroso” și pentru “Taximetriști” am fost, pe lângă actriță, parte din departamentul de regie. Să fii începător într-o activitate te face poros la informație nouă și ăsta e un leac foarte bun pentru rigiditate. Similar cu elevii la filologie care se plâng că învață matematică, cred că ieși mult mai câștigat când descoperi alte fațete ale aptitudinilor tale și reușești să plantezi semințe de noutate. Nu înseamnă că mă fac regizor. Înseamnă că știu mai multe decât știam acum un an.

PROFITĂ DE CONTEXTELE ÎN CARE AI OCAZIA SĂ LUCREZI CU PRIETENI

“Klaus și Barroso” a fost un astfel de context și e ceva foarte plăcut, să muncești alături de oameni apropiați pe care îi respecți, personal și profesional. Are ceva din spectacolele pe care le făceam cu trupa de teatru, în liceu. Altfel te plângi de 6 dimineața-le ăla greu, când vine la pachet cu oameni atât de gustoși cum sunt cast&crew ul de la K&B. Da, gustoși e cuvântul.

ȘI CÂND AI UN PROIECT CARE NU ÎȚI ADUCE NICIO SATISFACȚIE MORALĂ, TOT E BINE

Au existat proiecte din care am ieșit sau din care am vrut să ies pentru că nu se aliniau cu ce aveam eu impresia că presupune meseria asta. Aveam un gol în stomac căruia îi spuneam intuiție și mă agățam de el, fără compromisuri. Confundam încăpățânarea și rigiditatea cu o amprentă personală foarte puternică. Să faci contextele nefavorabile să-ți priască e ceva crucial pentru maturizare și pentru perfecționarea meșteșugului. Iar golul din stomac se bontește și devine ceva cu care poți să lucrezi. Uneori munca e doar muncă. Și e în regulă, se doarme noaptea.

Photo CreditVlad Cioplea

Articole similare