Give me 5Filme pentru Crăciun de văzut anul acesta

Filme pentru Crăciun de văzut anul acesta

Filme mai vechi și noi care ne transpun în atmosfera Sărbătorilor de iarnă sunt nelipsite în luna decembrie.

Fie că le urmărim pe platforme de streaming, fie la cinema. Like5 a ales și recomandă cinci titluri disponibile online și în săli de cinema.

A CHRISTMAS STORY CHRISTMAS

Pentru un scriitor aspirant originar din Hohman, statul Indiana, și pentru familia lui, Crăciunul este marcat de moartea tatălui. Nevoit să păstreze tradiția pentru copii și în memoria celui decedat, Ralph face tot posibilul ca Sărbătorile să iasă așa cum ar trebui. Ba chiar reușește să depășească obstacolele puse și impuse de-a lungul timpului.
Acțiunea filmului lansat în urmă cu un an are loc în anii ‘70 și este presărată cu momente amuzante și emoționante. ”A Christmas Story Christmas”, continuarea ”A Christmas Story” din 1983, tot cu Peter Billingsley în rol principal, este disponibil pe HBO Max.

Filme pentru Crăciun - A CHRISTMAS STORY CHRISTMAS

LOVE ACTUALLY

Dacă este Crăciun e dragoste. Sau așa spun cele mai multe melodii și filme, dar, în ultimii 20 de ani niciunul nu a arătat-o mai bine decât ”Love Actually”. Cu o distribuție de excepție – Hugh Grant, Alan Rickman, Emma Thompson, Liam Neeson, Laura Linney, Colin Firth, Keira Knighley și Bill Nighy –, filmul îmbină perfect romantismul cu umorul și cu muzica.
Regizorul și scenaristul Richard Curtis aduce în prim-plan viețile mai multor cupluri diferite, dar legate în diverse moduri, cu o lună înainte de Crăciun, în Londra.

Filme pentru Crăciun de văzut anul acesta - LOVE ACTUALLY

”Love Actually” merge întotdeauna la pachet cu filmele seriei ”Bridget Jones”, în care protagonistă este Renée Zellweger, secondată de Colin Firth și Hugh Grant. Toate sunt disponibile pe Netflix.

KLAUS

Animația ”Klaus”, semnată de Sergio Pablos și Carlos Martínez López, nominalizată la Oscar în urmă cu trei ani și premiată cu un trofeu BAFTA și șapte trofee Annie, demonstrează că acolo unde are loc o faptă bună e loc de mai multe. Chiar și într-un loc înghețat și îndepărtat. Jesper este noul poștaș din Smeerensburg. El se împrietenește cu fabricantul de jucării Klaus, iar darurile lor topesc o dușmănie veche și readuc tradițiile de sărbători. Filmul este disponibil pe Netflix.

Filme pentru Crăciun de văzut anul acesta - KLAUS

ISABEL PREYSLER: MY CHRISTMAS

Isabel Preysler, personalitate mondenă și fost jurnalist, ne invită în propria casă pentru a ne arăta cum petrece Crăciunul (cu câțiva membri ai familiei). Totul este aranjat împreună cu angajații, iar ea supervizează în detaliu pregătirile, dar face și rememorări și se bucură de prezent.
În serialul ”Isabel Preysler: Mi Navidad/ Isabel Preysler: My Christmas” mai apar Chábeli Iglesias și Julio José Iglesias, doi dintre copiii ei cu Julio Iglesias, dar și Ana Boyer, fiica ei cu Miguel Boyer, fost ministru spaniol al Economiei, și Tamara Falcó, fiica ei cu aristocratul Carlos Falcó.

Filme pentru Crăciun de văzut anul acesta - ISABEL PREYSLER: MY CHRISTMAS

Serialul este disponibil pe Disney+. Pe aceeași platformă, pot fi vizionate (în spiritul Sărbătorilor), între altele, ”Home Alone” (1, 2, 3 și 4), ”Miracle on the 34th Street”, cu Richard Attenborough și Mara Wilson, și comedia romantică ”While You Were Sleeping”, cu Sandra Bullock și Bill Pullman.

CRĂCIUNUL PE STRADA CIZMARULUI

Filmul norvegian ”Crăciunul pe strada cizmarului/ Christmas on Cobbler Street”, regizat de Mikal Hovland, va avea premiera în cinematografele românești pe 22 decembrie. 
Din distribuție fac parte Kris Olsen, Kåre Conradi, Mathias Luppichini, Lene Kongsvik Johansen și Kaya Ekerholt McCurley.
În ajunul Crăciunului, o fetiță pe nume Stine ajunge pe strada Cobbler de una singură. Acolo caută adăpost la Shoemaker Andersens, un bătrân morocănos care vrea doar să fie lăsat în pace. Întâlnirea lor schimbă însă totul pentru amândoi.

Filme pentru Crăciun de văzut anul acesta - CRĂCIUNUL PE STRADA CIZMARULUI

Articole similare