EntertainmentDuran Duran a lansat albumul “Danse Macabre”

Duran Duran a lansat albumul “Danse Macabre”

Trupa britanică Duran Duran a lansat pe 27 octombrie cel de-al 16-lea album de studio, “Danse Macabre”, la timp pentru petrecerea de Halloween din acest an.

Potrivit site-ului oficial al trupei, de-a lungul a 13 piese, Duran Duran ”dezgroapă melodii luminoase din întuneric”, înșirând piese noi, cover-uri tematice și versiuni reimaginate ale propriilor piese “înfricoșătoare”.

IDEEA ALBUMULUI

Ideea s-a născut în urma unui concert pe care trupa l-a susținut în Las Vegas pe 31 octombrie 2022. “Tentația de a folosi imagini gotice glorioase pe o coloană sonoră întunecată de groază și umor a fost pur și simplu irezistibilă”, declară membrii trupei.

DANSE MACABRE

Despre piesa care dă titlul albumului, John Taylor spune: “E o piesă de succes. După atâția ani, «Danse Macabre» oferă o perspectivă interesantă asupra personalității trupei. Muzica are un impact real”. Roger Taylor adaugă: “Sper că veți face o călătorie cu noi prin partea întunecată a inspirațiilor noastre până la locul unde ne aflăm în 2023. Poate, veți pleca de aici cu un sentiment mai profund”.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI

Pregătește-te să asculți coveruri de Halloween ale unor hituri precum “Bury A Friend”, piesa lui Billie Eilish, “Psycho Killer” -Talking Heads (feat. Victoria De Angelis de la Måneskin), “Paint It Black” de la The Rolling Stones, “Super Lonely Freak”, inspirat de Rick James, “Spellbound” de la Siouxsie and the Banshees, “Supernature” de la Cerrone și “Ghost Town” de la The Specials. 
“Danse Macabre” conține și trei cântece noi și prelucrări ale unor piese vechi ale trupei Duran Duran.

SURPRIZE PENTRU FANI

Piesa care dă titlul albumului este interpretată de fostul chitarist Warren Cuccurullo, iar “Dark Moonlight”, de muzicianul Nile Rodgers, colaborator de lungă durată al grupului, și de Andy Taylor, chitaristul original Duran Duran, care se luptă în prezent cu cancerul de prostată în stadiul 4.
Prezența tuturor acestor fețe familiare pe album cu siguranță va bucura fanii.

DESPRE DURAN DURAN

Duran Duran una dintre cele mai populare trupe din istoria muzicii britanice. Albumele grupului au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume, cu 21 de hituri în Top 20 în Marea Britanie și 18 hituri americane, șase discuri de platină, o stea pe Hollywood Walk of Fame. În 2022, includerea în Rock & Roll Hall of Fame a consolidat cu adevărat faptul că trupa câștigătoare a mai multor premii Grammy, BRIT și Ivor Novello este una dintre cele mai de succes și influente din toate timpurile.

Articole similare