Confortul vizitei presupune și locuri primitoare, cu meniuri speciale unde te poți bucura de o experiență gastronomică. Ți-am pregătit o selecție de locuri în care ai șansa să explorezi o gamă variată de delicatese.
BARACCA
Într-o arhitectură modernă cu accente de design inovator, restaurantul de o eleganță aparte îți prezintă un meniu contemporan cu accente de fine dining. Fiecare preparat este o operă de artă: de la antreuri (cine ar putea rezista pâinii și untului de casă?) până la legume de sezon, texturi de cartofi, supă asiatică de pește picant sau piept de pui în crustă de hribi. Garniturile sunt combinații delicioase și inventive (ceapa murată, sosul de varză, piure de pere) ce completează cărnurile, preparatele vegetariene sau peștele. Vei fi impresionat indiferent de alegere, dar trebuie să ții cont că piesa de rezistență Baracca este tiramisu.
DAPINO
Pasionații de bucătărie italienească trebuie să își rezerve un loc la DaPino. Lansat în jurul unei băcănii cu delicii italienești, s-a transformat într-o loc generos cu mai multe paliere: o băcănie gourmet cu tapas mediteranean, o brutărie artizanală cu laborator de paste și pasticerie, un restaurant cu paste proaspete, vinuri speciale și deserturi irezistibile, o grădină a cărei bucătărie are influență mediteraneană, plus un etaj premium dedicat evenimentelor speciale cu meniuri concepute de chefii DaPino. O poveste în sine: de la paste, salate, cărnuri gătite după rețete originale sau pinsele italienești delicioase.
MANGER
Un loc simplu cu un meniu contemporan tentant: de la salata de cartofi la hummusul cald, cous cous cremos, cartofi baby copți, zucchini sau broccoli, gnocchi de dovleac, ravioli cu ciuperci, caracatiță, steak de ton sau vită antricot. Atmosfera locului este completată perfect de ingredientele proaspete și execuția impecabilă a fiecărui preparat în parte. Deși are toate datele unui restaurant scump, este foarte accesibil, iar singurul dezavantaj Manger este faptul că servește doar cina, de marți până duminică, între 18:00 și 22:30.
ROD
Născut din pasiune pentru bucătăria românească, reinterpretată într-o manieră originală, Restaurantul ROD explorează nostalgia gustului. Este un loc perfect pentru un brunch (propune omlete cu brânză cu trufe și ochiuri cu slănină sau varianta de ouă poșate), un prânz elegant sau o cină așezată. De neratat supele cremă din meniu (de dovleac sau de cartofi), precum și bucatele vânjoase (friptura de Turda, file-ul de pește sălbatic) sau podoabele care vor completa impecabil toate preparatele (cartofii prăjiți făuriți, piure-ul de usturoi copt cu cartofi, ardeii copți). Deserturile se înscriu și ele pe aceeași linie de reinventare: prune coapte cu panna cota, crème brulee cu tartar de caise uscate sau halvaua de morcovi din straturile prăjiturii.
SAMSARA FOODHOUSE
Meniul Samsara, cu specific vegetarian și vegan, este o călătorie culinară spectaculoasă, absolut delicioasă care convinge chiar și cei mai mari iubitori de cărnuri. Prin combinațiile creative, conceptul unic al restaurantului Samsara evidențiază aromele incredibile pentru care sunt folosite preparate provenite din surse naturale sau de la producători locali. Cele mai ingenioase combinații pe care cu greu ți le poți imagina posibile în cazul în care nu ești pasionat de bucătărie sau ai impresia că mâncărurile vegane sunt plictisitoare.
De la popcorn de conopidă, tocăniță de hribi cu mămăligă, ravioli cu ciuperci, crispy tofu sau varză à la Cluj reinterpretată, pregătește-te pentru o sărbătoare a gusturilor. Meniul băuturilor este la fel de surprinzător în mix-uri: Signature Cocktails, fresh-uri bogate în vitamine sau băuturi calde de sezon. Rezervă-ți locul din timp pentru o masă în tihnă în restaurantul verde și primitor.