Lifestyle5 pași simpli pentru a ține bătrânețea la distanță

5 pași simpli pentru a ține bătrânețea la distanță

Cu toții suntem prinși într-o luptă continuă pentru a ne menține în formă, a avea o dietă cât mai decentă și ușor de urmat, de a fi cât mai fresh și energici. 

Dana Sota, autoarea cărții “Frumusețea se învață”, best seller în România, câștigătoare ani la rând „Best Beauty Blog” la Digital Divas, Spa and Wellness consultant, Beauty & Health guru, speaker, model, ne descrie 5 pași simpli de urmat pentru rezultate benefice asupra corpului și psihicului nostru.  

BEA APĂ PLATĂ CU LĂMÂIE IMEDIAT CUM TE TREZEȘTI

Știu că pare un clișeu, dar acest ritual de dimineață are o mulțime de beneficii: crește imunitatea, echilibrează PH corpului, ajută la scăderea în greutate, ajută la digestie, detoxifică. Lămâile sunt asociate cu conținutul lor mare de vitamina C, dar ele conțin și vitaminele B6, A, E și minerale precum calciu, cupru,fier, magneziu, potasiu, fosfor. Foarte important, apa trebuie să fie la temperatura camerei iar lămâile, pe cât posibil, să provină din culturi organice.

ÎNGRIJEȘTE-ȚI TENUL 

Creează-ți o rutină de îngrijire și urmeaz-o cu sfințenie! Dimineața, primul lucru, spală-te pe față cu un spumant special (nu săpun, este prea agresiv cu pielea). Aplică o loțiune tonică, apoi un ser cu antioxidanți  – de exemplu, ser cu Vitamina C ce oferă luminozitate și previne formarea petelor de pigmentare. Dacă alegi un astfel de produs, ai grijă la concentrația de vitamina C, să fie între 10%-20% pentru a avea eficiență. După, aplică un produs de hidratare, apoi unul cu SPF – 50 vara, iar în restul anului 30. Ritualul de seară este același, doar că în locul serului cu antioxidanți aplică un produs cu retinol (concentrație 0,5%-1%) sau acizi de fructe, pentru eliminarea celulelor moarte, regenerarea și refacerea pielii. 

FĂ SPORT!

Nu este niciun secret, mișcarea trebuie să fie o parte esențială a vieții tale, dacă dorești să fii sănătoasă și în cea mai bună/armonioasă formă fizică. Găsește-ți un tip de mișcare care te bucură și îți face plăcere, fie că faci aerobic, fitness, alergat în aer liber, Pilates, yoga sau pur și simplu alegi să mergi zilnic pe jos mai mulți kilometri. Pe lângă faptul că arzi calorii, sportul te ajută să ai o musculatură puternică și implicit, un sistem osos puternic.

BEA APĂ

Și pe asta ai auzit-o de un milion de ori dar este un gest pe care trebuie să îl faci de atâtea ori pe zi, încât ar trebui să devină reflex. Corpul nostru este 70% apă, și doar când e atinsă această proporție, el funcționează corect. Bea apă atunci când nu îți este sete, pentru că dacă simți deja setea, corpul tău este deshidratat. Plus că, de multe ori, setea este confundată cu foamea, așa că bea un pahar mare de apă și apoi vezi dacă îți mai este cu adevărat foame. Atunci când nu consumi suficientă apă (și nu spun lichide) se vede pe piele, ea devine uscată și opacă. 

DORMI

Nu degeaba se spune “somn de frumusețe” pentru că atunci când dormi, corpul se repară și se regenerează până la nivel celular. Un somn de 7-8 ore, de bună calitate, face mai mult decât o cremă de față scumpă. După un somn odihnitor, pielea arată fresh, mintea este limpede, ochii strălucitori. Ultimele studii arată că femeile (față de bărbați) au nevoie de o oră de somn în plus, pe noapte, așa că ai o “scuză” în plus să dormi mai mult.

Fii cu ochii pe www.danasota.com pentru tips & tricks!

Articole similare