LifestyleVia Transilvanica, 5 puncte de referință

Via Transilvanica, 5 puncte de referință

Via Transilvanica, rută realizată de Asociația Tășuleasa Social, este disponibilă, în mare parte, în imagini panoramice Street View, pe Google Maps, unde va fi publicată sub formă de ”hiking trail”.

Traseul de drumeție finalizat în urmă cu un an trece prin șapte regiuni istorice (Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana), 400 de localități, 2.000 de ani de istorie și are 1.400 de kilometri, iar acum 883 de kilometri din acesta pot fi parcurși online.
Like5.ro a ales cinci puncte de referință ale rutei – monumente arhitectonice și naturale.

MĂNĂSTIREA PUTNA

Traseul pornește din Bucovina, de la Mănăstirea Putna, în apropierea căreia se află prima bornă Via Transilvanica. El străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin, pe malul Dunării. Lăcașul de cult, a cărui construcție a început în 1466, face parte din ansamblul mănăstirilor bucovinene care atrag numeroși turiști din țară și străinătate.

Via Transilvanica, 5 puncte de referință - MĂNĂSTIREA PUTNA

PĂDUREA DE STEJARI DE LA ORHEIUL BISTRIȚEI

Pădurea de stejari de la Orheiul Bistriței, zonă protejată, este un alt punct de interes pe rută. Primăvara, acesta este unul dintre cele mai vizitate locuri. Și grație lalelelor pestrițe sau ”flori de șah”, cum mai sunt numite. Ele sunt înflorite doar câteva zile pe an, în perioada aprilie-mai.

ALBA IULIA, DE SUS

Dintr-un punct de belvedere, orașul Alba Iulia poate fi admirat și fotografiat. Acum, perspectiva este surprinsă și în imaginile Street View.

ULPIA TRAIANA SARMISEGETUSA

Ulpia Traiana Sarmisegetusa, care permitea accesul dinspre și înspre Banatul de astăzi, prin Porţile de Fier ale Transilvaniei, este cuprinsă de asemenea în Via Transilvanica. Obiectivul inclus în ruta castrelor romane a fost întemeiat între anii 108 și 110 la porunca împăratului roman.

Via Transilvanica, 5 puncte de referință - ULPIA TRAIANA SARMISEGETUSA

MASIVUL SEMENIC

Un exemplar rar de sequoia, despre care nimeni nu știe cum a apărut în urmă cu 200 de ani, se află în Masivul Semenic, mai exact în Cheile Carașului. Arborele are o înălțime de peste 45 de metri și se află la o altitudine de aproximativ 700 de metri. El nu este singura atracţie din judeţ, în parcul central din staţiunea Băile Herculane se află un exemplar asemănător.

Photo CreditGoogle

Articole similare