EntertainmentTot ce știm despre noul album Beyoncé - “Cowboy Carter”

Tot ce știm despre noul album Beyoncé – “Cowboy Carter”

Pe 29 martie, Beyoncé lansează noul său album country.

Beyoncé a intrat la începutul anului în era country a carierei sale muzicale. După apariția la Premiile Grammy într-un costum Louis Vuitton în stil western ce includea celebrul accesoriu din cadrul “Renaissance” – pălăria stilizată “cowboy” de această dată, Queen Bey confirmă noul capitol. În timpul Galei Super Bowl din luna februarie, reclama Verizon includea un alt element de teasing care se încheia cu replica “Drop the new music”. Iată tot ce știm despre noul album “Cowboy Carter”, cel de-al 8-lea album de studio al lui Beyoncé:

RĂDĂCINILE ALBUMULUI

Primele 2 piese lansate, “Texas Hold ’Em” și “16 Carriages”, confirmă ritmurile sudice ale Statelor Unite precum și instrumentația country. Rădăcinile par a fi în educația din Houston a artistei, dar mai ales revendicarea originilor “Black” ale genului – o provocare pentru muzica country dominată de albi. 

PROIECT ÎN 3 PĂRȚI – “COWBOY CARTER” ACTUL 2

În iulie 2022, la lansarea albumului “Renaissance”, Beyoncé a declarat că “proiectul în 3 acte a fost înregistrat pe parcursul a 3 ani, în timpul pandemiei”. Cel de-al 2-lea capitol se anunță a fi un album country, în vreme ce a 3-a parte va fi, cel mai probabil, o colaborare cu Jay-Z. Comentariile Tinei Knowles, mama artistei, au fost și ele o confirmare a pregătirii îndelungate a noilor albume: “Am iubit albumul în toți acești ani și sunt extrem de fericită că îl puteți asculta în sfârșit.”

“TEXAS HOLD ‘EM” SCRIE ISTORIE

Cu toate că posturile radio de muzică country au refuzat inițial difuzarea piesei, la mai puțin de 2 săptămâni de la lansarea sa, “Texas Hold ‘Em” a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Country Songs. Beyoncé este prima artistă de culoare care reușește această performanță. Piesa energică a artistei cucerește radiourile generaliste din întreaga lume, dar mai ales scena social media pe TikTok și Instagram Reels. 

UN TRIBUT LUI DOLLY PARTON

La puțin timp după ce piesa “Texas Hold ‘Em” a ajuns în top, artista Dolly Parton s-a declarat “mare fană” a muzicii lui Beyoncé și a salutat lansarea: “sunt foarte încântată că a pregătit un album country”. De altfel, în declarațiile sale, Dolly Parton a confirmat faptul că au schimbat o serie de mesaje în ultimii ani și face referiri inclusiv la hitul “Jolene” care pare a fi parte din “Cowboy Carter”. 

PROVOCAREA GENULUI COUNTRY

Noul album “Cowboy Carter” înseamnă colaborări cu prestigioși artiști country. “16 Carriages” îl aduce în scenă pe chitaristul Robert Randolph, cunoscut pentru stilul său Sacred Steel și piese interpretate împreună cu Ozzy Osbourne și Carlos Santana. Întâlnirea cu Beyoncé a venit de la sine, artista știa ce dorea să obțină prin mixul de joc și energie country.

Banjo-ul și viola din “Texas Hold ‘Em” sunt interpretate de Rhiannon Giddens, artistă cunoscută pentru promovarea influenței cântăreților de culoare în istoria muzicii americane. Reacția lui Giddens în momentul în care “Texas Hold ‘Em” a fost criticată de fanii muzicii country a fost fermă: “să ne oprim din jigniri (…) e pur și simplu nostalgia pentru o tradiție pur etnică albă care nu a existat niciodată”. 

Nu este prima reacție critică față de piesele lui Beyoncé: “Daddy Lessons”, prima piesă cu influențe country inclusă pe albumul “Lemonade” (2016), a fost la fel de controversată. Un lucru e cert: Beyoncé nu se oprește din a provoca publicul și a demonstra tuturor că e într-adevăr Queen Bey. 

Articole similare