Going outTeatru și Adrenalină la Excelsior

Teatru și Adrenalină la Excelsior

Spectacolul “Adrenalină” are în prim-plan o trupă de adolescente din anii 2000 și succesul lor de-o vară

Cea mai recentă producție a Teatrului Excelsior din București, “Adrenalină”, semnat de Gabriel Sandu, propune o întoarcere în anii 2000, în inima culturii pop prin intermediul unei trupe dance formată din 3 adolescente. Succesul lor a durat fix o vară, însă emoțiile stârnite în fața miilor de oameni care le aplaudau și scandau numele le-au marcat pe vecie. Spectacolul are premiera națională pe 9 martie, ora 19:00, la Sala Studio.

EXPLORAREA DEPENDENȚEI CONTEMPORANE

“Adrenalină” se concentrează pe 3 tipologii feminine crescute sub lumina orbitoare a succesului, un prilej perfect de a analiza manifestarea și efectele dependenței contemporane, dar mai ales prețul plătit. După succesul fulgerător care a durat doar o vară, cele 3 personaje decid să se reunească 20 de ani mai târziu pentru un concert aniversar. O călătorie spinoasă pe ritmuri pop dance în lumea succesului răsărit peste noapte ce avea să schimbe radical destinele personajelor. 

ESTETICA ANILOR 2000

Regizorul Gabriel Sandu revizitează anii 2000 și se concentrează pe muzica, valorile, dar mai ales obsesiile vremii. Estetica noului mileniu este analizată în ritm de dans prin costume reflectorizante, un decor care vibrează la fiecare sunet, momente de exuberanță și sărbătoare. Reuniunea celor 3 figuri feminine ale căror destine s-au legat pentru totdeauna e un prilej perfect de autodescoperire și analiză la rece.  

PERSONAJELE ȘI DISTRIBUȚIA

Sub forma unui spectacol-confesiune, după 20 de ani de la scandalul monstruos care le-a curmat cariera artistică, Tina, Sori și Lala își expun durerile care îmbracă o nouă formă. La Tina (intepretată de Oana Predescu) se manifestă prin rușine, ratare, frică de abandon. La Sori (interpretată de Iulia Samson), renegarea trecutului e împachetată temeinic, iar ea insistă să fie o corporatistă impecabilă. Din nevoia de apartenență, Lala (interpretată de Dana Marineci) se afundă în spiritualitate pentru a avea control, derapajele nu lipsesc cu desăvârșire, dar prind o formă umană prin umor și optimism. 

PASIUNEA PENTRU MUZICĂ

Artist multidisciplinar de teatru și film, Gabriel Sandu a demonstrat pasiune în redescoperirea poveștilor din lumea muzicii românești. Folosindu-se de mijloacele investigației pentru a documenta creațiile sale, a explorat trecutul unor artiști emblematici precum Mihaela Runceanu, Marina Voica, Aurelian Andreescu, George Nicolescu. În 2023, Gabriel Sandu a semnat dramaturgia spectacolului “10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” de la Teatrul de Stat Constanța. În prezent, Sandu filmează lungmetrajul “Istoria plină de speranță a Mihaelei Runceanu”. 

DURATĂ ȘI BILETE

“Adrenalină” este recomandat tinerilor peste 14 ani și are o durată de 100 de minute. Biletele în valoare de 50 RON se pot achiziționa de pe site-ul Teatrului Excelsior sau de la casa de bilete.

Articole similare