Entertainment”I Am: Céline Dion”, un portret dur și intim

”I Am: Céline Dion”, un portret dur și intim

”I Am: Céline Dion”, un film care relatează un an în care cântăreața se confruntă cu o afecțiune neurologică rară, va fi lansat de Amazon-MGM la o dată ce urmează să fie anunțată

”I Am: Céline Dion”, un nou documentar despre cântăreața canadiană, are ca scop educarea cu privire la sindromul persoanei rigide, tulburarea neurologică cu care a fost diagnosticată în urmă cu doi ani.

SINDROMUL PERSOANEI RIGIDE

Sindromul persoanei rigide, diagnosticat pentru prima dată în 1956, este o afecțiune neurologică autoimună rară care poate provoca rigiditate musculară progresivă și spasme dureroase în partea inferioară a spatelui, picioarelor și trunchiului. Este estimat că afectează una până la două persoane la un milion.

CÉLINE DION ÎNCEARCĂ SĂ ÎȘI REIA CARIERA

“Ultimii doi ani au fost o mare provocare pentru mine, călătoria de la descoperirea afecțiunii mele până la a învăța cum să trăiesc cu ea și cum să o gestionez, dar să nu o las să mă definească”, spune Dion într-un comunicat. “Pe măsură ce drumul spre reluarea carierei mele de artist continuă, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit acest lucru, de a-mi putea vedea fanii. În timpul acestei absențe, am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele pentru a-i ajuta și pe alții care au primit acest diagnostic”.
Ea a adăugat că speră ca filmul să “crească gradul de conștientizare a acestei afecțiuni puțin cunoscute”.

SINOPSIS

Documentarul este descris ca “o scrisoare de dragoste emoționantă, energică și poetică adresată muzicii”, iar Jennifer Salke, șefa studiourilor Amazon MGM, îl caracterizează ca fiind “un portret dur și intim al unei perioade cruciale”.

Noul film este realizat de regizoarea Irene Taylor, nominalizată la Oscar pentru scurtmetrajul ”The Final Inch”, printre ale cărei creații se numără documentarul ”Leave No Trace: A Hidden History of the Boy Scouts” (Hulu) și, mai recent, ”Trees and Other Entanglements” (HBO).

DIAGNOSTIC CRUD

Céline Dion și-a anunțat fanii, în decembrie 2022, că se confruntă cu sindromul persoanei rigide într-un videoclip de pe Instagram, afirmând că spasmele date de această afecțiune afectează fiecare aspect al vieții ei cotidiene.

Asta a împiedicat-o pe Dion să cânte și, în mai 2023, a anulat toate concertele programate, între care și la București. În decembrie 2023, sora ei a anunțat că artista “nu are control asupra mușchilor”, dar că este hotărâtă să revină pe scenă.

CÉLINE DION, CARIERĂ DE 40 DE ANI

Céline Dion, recompensată de-a lungul carierei de patru decenii cu premii Grammy și Oscar, a vândut albume în mai mult de 250 de milioane de exemplare și a apărut recent în comedia romantică ”Love Again”.

Între altele, în 2007 a primit distincția “Legend Award” la World Music Awards, în semn de recunoaștere a succesului său global și a contribuției sale remarcabile la industria muzicală.

Discografia ei cuprinde 27 de titluri, albume de studio în limba franceză și engleză, certificate cu aur și platină în Statele Unite și multe alte țări. Cel mai recent este ”Courage”, apărut în 2019.

Photo CreditAlix Malka

Articole similare