Lifestyle5 experiențe de neratat în Varșovia

5 experiențe de neratat în Varșovia

Chiar dacă nu sunteți cei mai pofticioși și mâncăcioși oameni, oriunde ați ajuns în lumea aceasta, e musai să citiți și filtrați locurile prin stilul particular, uneori chiar foarte specific de a mânca.

Varșovia a fost o revelație în materie de restaurante și terase. Ce trebuie știut este faptul că au un adevărat cult pentru reinventarea spațiilor vechi de peste 200 de ani. Mai precis: readucerea unei versiuni moderne a fostelor fabrici, păstrând totodată gloria de odinioară, încorporând muzee, restaurante, piețe și zone de shopping în cele mai spectaculoase structuri arhitecturale. 

FABRYKA NORBLINA

Poziționată central, în districtul Wola, fostă turnătorie cu peste 200 de ani în urmă, Norblina este splendidă la ceas de seară. Animată, impecabil luminată, restaurante și baruri pe toate gusturile, inclusiv cu muzică live pe timpul verii. 23 de concepte gastronomice, 5 baruri tematice, bucătărie fusion, libaneză, grill-uri sau wine-bars. Devine foarte greu să decizi unde să te oprești, mai degrabă complicat să găsești disponibilitate de locuri. Chiar dacă nu veți prinde loc pe terasă, nu ezitați să savurați cina în interiorul unuia dintre restaurante. Vă puteți bucura de atmosferă printr-o tur al Norblinei pentru a asimila cât mai bine conceptul. 

5 experiențe de neratat în Varșovia - FABRYKA NORBLINA

ELEKTROWNIA POWIŚLE

Cu siguranță ghidurile vă vor purta spre Copernicus Center sau Biblioteca Universității (una dintre cele mai frumoase grădini europene poziționate pe acoperiș), mai precis în preajma râului Vistula. Elektrownia Powiśle este un alt centru unde oferta te va surprinde plăcut. Istoria locului datează din 1904 atunci când au fost demarate lucrările centralei electrice, devenită ulterior una dintre cele mai mari și mai moderne centrale de gen din Polonia. Astăzi, dincolo de restaurante, zonă de shopping atât de firesc integrate în structura arhitecturală, este un hub urban unde au loc proiecții de film, concerte, spectacole de teatru. Un loc unde poți petrece după-amieze sau seri perfecte!

TERASELE DE PE RÂUL VISTULA

Verile varșoviene sunt splendide. Vântul poate aduna pe cer o mulțime de nori cinematici pentru o serie de fotografii instagramabile (reflexiile în clădirile de sticlă vor genera cadre incredibile), dar, în aceeași măsură poate fi extrem de senin pentru panorame liniștite. Cert este că dincolo de agitația centrală, pe malul râului Vistula pare vară în toată regula: vaporașele sunt transformate în terase plutitoare, există chiar și nisip pentru o scenografie care să te introducă cât mai bine în mood-ul litoralului urban. Fântâni care tâșnesc direct din ciment sau excursii cu vaporașele. Există chiar și zone unde localnici și turiști se instalează regulamentar la plajă. Merită o pauză în explorarea la pas a zonei.

5 experiențe de neratat în Varșovia - TERASELE DE PE RÂUL VISTULA

RESTAURANTUL LOTOS

Aveți chef de mâncare tradițională în dulcele stil comunist? Lotos e locul pe care trebuie să îl încercați pentru parfumul de altădată, dar mai ales pentru meniu! Poziționat într-un cartier pitoresc și clasic polonez, Lotos era locul de întâlnire al oamenilor de cultură și al șefilor de partid înainte de 1989. Set-up-ul locului nu s-a schimbat defel, iar locul este o lume în sine: de la scaune tapițate, fețe de masă, tacâmuri, veselă, decorațiuni sau chelneri. Nu puteți citi mai bine de atât Polonia comunistă!

Meniul, îmbrăcat în coperte de piele, deschide o simfonie culinară: pierogi (colțunași umpluți cu varză, ciuperci, brânză sau carne), borș, supe cu tăiței, pulpe de porc sau de rață, salate de sfeclă roșie sau tartar. Prețurile sunt foarte relaxate, iar vodka e musai să fie aperitivul serii! Mai mult, playlist-ul face toți banii! David Bowie, Rolling Stones vor fi acolo! De neratat!

SOFT ICE CREAM 

Fie că vizitezi Centrul Vechi sau centrul orașului, înghețata este nelipsită, de parcă a fost inventată la ei: de la magazine cu tradiție de ani de zile până la tonete moderne în mijlocul parcurilor. Iar când recomandăm înghețata, ne referim fix la delicioasa variantă de dozator care poate avea nenumărate arome, în diverse tipuri de cornete și cu o mulțime de extra toping-uri.

But classic is fantastic, drept urmare nu poți da greș cu mix-ul vanilie și ciocolală! Surprinderea este turnul de înghețată creat! Și un lucru e verificat și validat deja: dacă îți vei savura cornetul în fața magazinului, așezat liniștit pe băncuță, le vei face poftă tuturor trecătorilor și, în foarte scurt timp, se va crea coadă la înghețată.

5 experiențe de neratat în Varșovia - SOFT ICE CREAM 
Photo CreditLike5.ro

Articole similare