FeaturesBrad Pitt în 5 filme

Brad Pitt în 5 filme

Filmul de acțiune ”Wolfs”, în care Brad Pitt joacă alături de George Clooney, urmează să intre în cinematografe în septembrie 2024, iar Apple Original Films tocmai a anunțat că va lansa lungmetrajul despre cursele de Formula 1, al cărui titlu nu a fost dezvăluit, cu Pitt în rol principal, în 27 iunie 2025.

William Bradley Pitt, a cărui filmografie cuprinde mai mult de 85 de roluri și 65 de filme produse, are la bază studii de jurnalism, însă a ales o carieră în cinematografie și a debutat în serialul ”Dallas” (1978), apoi s-a remarcat în filme precum ”Thelma & Louise”, ”Legends of the Fall”, ”Se7en”, ”Seven Years in Tibet” și ”Snatch”. A câștigat două premii Oscar, între care unul pentru producția ”12 Years a Slave”.

În așteptarea celor două lungmetraje în care Brad Pitt este protagonist, Like5 a ales cinci filme reprezentative.

filme brad pitt

FIGHT CLUB (1999)

”Fight Club”, regizat de David Fincher, îi are în rolurile principale pe Edward Norton, un funcționar insomniac, și Brad Pitt, alter ego-ul acestuia. Ei formează un club de lupte clandestin care se transformă în mult mai mult. Helena Bonham Carter, Meat Loaf și Jared Leto fac parte din distribuție.

Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul de la Veneția și este unul dintre cele mai controversate și mai discutate filme ale anilor ’90.

BABEL (2006)

În drama ”Babel”, regizată de Alejandro G. Iñárritu, Brad Pitt joacă alături de Cate Blanchett.
O tragedie afectează un cuplu căsătorit aflat în vacanță în deșertul marocan, ceea ce dă startul unei povești interconectate care implică patru familii diferite.

Din distribuția lungmetrajului premiat cu un trofeu Oscar fac parte Gael García Bernal, Peter Wight și Harriet Walter.

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON (2008)

Unul dintre cele mai bune filme romantice din acest secol, ”The Curious Case of Benjamin Button” îl aduce pe Brad Pitt din nou alături de Cate Blanchett și din nou în regia lui David Fincher, cu care a lucrat și la ”Se7en”.

Filmul premiat cu trei Oscaruri spune povestea lui Benjamin Button, un bărbat care începe să îmbătrânească invers și consecințele acestui fapt straniu.

THE BIG SHORT (2015)

Brad Pitt joacă în ”The Big Short” și rolul producător al filmului regizat de Adam McKay, premiat cu Oscar pentru scenariu.

În 2006-2007, un grup de investitori a pariat împotriva pieței ipotecare din Statele Unite. În cadrul cercetărilor lor, ei descoperă cât de viciată și coruptă este piața. Distribuția este completată de Christian Bale, Steve Carell și Ryan Gosling.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD (2019)

Pitt este cascador, dublură a unui star de film, care face eforturi într-o vreme în care Epoca de Aur a Hollywood-ului a pălit. Cei doi parteneri se străduiesc să obțină succesul, în timp ce întâlnesc mai multe personaje colorate pe parcurs.

În regia lui Quentin Tarantino și alături de Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a făcut un rol secundar important, fiind premiat cu Oscar, BAFTA și Globul de Aur.

Articole similare