Exclusiv5 guilty pleasures by Cosmina Stratan

5 guilty pleasures by Cosmina Stratan

Din 22 martie, Cosmina Stratan revine pe marile ecrane în comedia romantică semnată de Radu Potcoavă - “Băieții buni ajung în Rai”

În ultimii ani ai studenției, Cosmina Stratan debuta în lungmetrajul “După dealuri” (regia Cristian Mungiu), cu un rol principal impresionant care i-a adus premiul de interpretare feminină la Festivalul de la Cannes în 2012. Un început excelent care i-a deschis o carieră internațională de succes: selecția în programul Berlinalei Shooting Stars 2014, roluri în lungmetraje ce au avut premiera în prestigioase festivaluri precum “Shelley” (regia Ali Abassi), “Cobain” (regia Nanouk Leopold), precum și în producții Netflix – “No One Gets Out Alive” (regia Santiago Meghini) sau BBC – “Doing Money” (regia Lynsey Miller).

În 2023 a fost nominalizată la Premiile Schauspielpreiss – Berlin pentru rolul din lungmetrajul “Subotnik” (regia Helene Hegemann) și a fost prezentă în selecția de pe Croazetă alături de Marion Cottilard cu cea mai recentă producție a lui Arnaud Desplechin “Frere et Soeur”. Like5.ro a provocat-o pe Cosmina Stratan să dezvăluie în exclusivitate 5 plăceri vinovate:

FĂINA

Mănânc absolut aiurea și orice, dar probabil că făina e plăcerea vinovată principală când vine vorba de mâncare. Mă abțin greu de la lucruri care conțin foietaj și în general de la alimente albe. 

CÂINII

Îmi vine greu să mă concentrez și să susțin o conversație dacă sunt și animale în preajmă, mai ales câini. Sunt un magnet pentru mine, am senzația că interacțiunea cu ei e directă și mai onestă. Lucrurile se tranșează mai repede, nu se disimulează și se câștigă mult timp. Nici n-aș putea să-mi imaginez viața fără să vorbesc cu câini, pisici, cai, ciori sau vaci. 

CREMELE

Am un altar de creme acasă, pasiune pe care o am de mică și care crește proporțional cu vârsta. Sunt snoabă 100% aici și sky is the limit la nivel de pretenții. Fiecare cremă trece prin multe teste & research să-și câștige locul în colecție. Am un soft spot pentru chimie și cred că asta mă îndeamnă să le combin și să le testez din nou și din nou. Din aceeași categorie, sunt pasionată și de dezinfectanți, dar cred că-i cam același lucru : ) așa că le pun împreună.

PLANTELE

Nu pare guilty la prima vedere, dar totuși am ajuns la impresionantul număr de 50 de exemplare, ceea ce începe să semene a obsesie. Ultima achiziție e o tulpină imensă pe care am cărat-o preț de câteva străzi, de la gunoi, și care după trei luni începe să dea primele semne de viață. Am interdicție să mai achiziționez. 

MAȘINILE

Aici am încredere că sunt pe drumul cel bun și mă mai domolesc, dar am avut o perioadă grea între 20 și 30 de ani. Eram la curent cu cele mai bune motorizări, număr de cai putere, capacitate cilindrică, tipuri de tracțiune, combustibil optim raportat la demaraj și mai tot ce e foarte important în zona asta. Am avut mașină de la 18 ani și de fiecare dată când o schimbam, treceam printr-un foarte dur proces de consultare a pieței. Acum, slavă domnului nu mai știu chiar tot ce mișcă și nu întreb imediat omul ce motor are și câți cai putere. 

Articole similare